Felnőtt férfi csapatunk szombaton (2019. 02. 09.) egy felkészülési tornán vett részt Stomfán (Stupava, Sk). Két mérkőzést játszottak, méghozzá az elsőt a szlovák 2.osztályban lévő hazai Stomfa csapata ellen, a másodikat pedig a cseh 1.osztályban szereplő Lesana-Zubří csapata ellen.

__________________________________________________________________________________

Felkészülési torna Stomfa – Prípravný turnaj mužov v Stupave

HC Tatran Stupava – Komárom VSE 30:21 (15:10)

Komárom VSE – Lesana Zubří 25:26 (11:15)

HC Tatran Stupava – Lesana Zubří 26:15

A torna sorrende:
1. HC Tatran Stupava
2. Lesana Zubří
3. Komárom VSE

Csapatunk kis létszámban indult el a tornára, bár annál nagyobb küzdeni akarással. Mivel ifjúsági csapatunk bajnoki mérkőzést játszott Bábolnán Pilisvörösvár csapata ellen, így nem tudtuk feltölteni felnőtt csapatunkat fiatal erőkkel, de köszönettel tartozunk Ács és Dunaszerdahely csapatának, akik kölcsönadtak egy-egy játékost, hogy részt tudjunk venni a tornán a számunkra sajnos közbejövő ifjúsági meccs miatt.
Mindkét mérkőzés jó hangulatban telt. A hazai csapat ellen egy nagyon futós és gyors mérkőzést láttunk, végig küzdeni akarással és szép megoldásokkal mind támadásban, mind védekezésben. Ahogy összeállt a védelem, sikerült kétszer is 2-3 gólra megközelíteni a hazai gárdát, bár a szerencse ezen a napon nem a mi csapatunkat pártolta. Az első félidő elején a második félidő végén rendre minden kipattanó az ellenfél kezébe került és ezzel könnyű ziccer gólokat szereztek. Támadásban rendszeresen ziccereket tudtak a komáromi fiúk kialakítani, de sajnos kisebb sikerrel. Rengeteg helyzet kimaradt. Ennek tudatában nem teljesen reális az ellenfél, egy közel X-es mérkőzés lehetett volna, de az akarás, és a tempó mindenképpen dicséretes volt.
A cseh csapat rutinos, kicsit idősebb játékosokkal jött, ezért a srácoknak nehéz volt felvenni a saját tempójukat, beleragadtak az ellenfél játékába. Ez rá is tette az első félidőre a bélyegét, a sok kihagyott helyzet és a rendszeres elszámolás a védelemben mellett a bírói ítéletek sem kedveztek csapatunknak, de a második félidőre rendbe tették a fejeket és visszahozták a mérkőzést. A 14.perctől kezdve végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a pontatlanság miatt egy gólos hátrány lett a mérkőzés vége. Ami nagyon pozitív volt, hogy egész végig nyerni akartak a fiúk, nem adták fel még amikor teljesen kilátástalannak is tűnt a helyzet. Egy nagyon jó kis felkészülési tornán játszottak két meglehetősen jó mérkőzést. Hétfőn Ács csapata ellen játszani egy újabb felkészülési mérkőzést!
___________________________________________________________________________

KOMÁROM VSE:
Bohuniczký Martin – Szakács Tibor, Szakács Péter, Szerencsés Márk, Németh Bence, Wagner László, Lencse Gyula, Benkovits Márk (Ács), Horváth Mátyás (Dunaszerdahely)

Az első mérkőzésen nagyon jól ment a csapat, nem tartalékoltunk, harcoltunk, küzdöttünk. Mindenki nyerni szeretett volna. A szerencse sajnos nem volt velünk, és rengeteg hibáztunk, de ennek ellenére úgy érzem nem vallottunk szégyent a hazai fiatal gárdával szemben. A második mérkőzésen már érződött rajtunk a fáradság, mindenki kicsit lassabb volt, bár így is rengeteg jó megoldást és elég határozott védelmet tudtunk produkálni főleg a második félidőben. Sajnos olykor nem tudtunk nem szemet hunyni a bírói döntéseknek, de ha belőjük a helyzeteinket nem lett volna gond egyik mérkőzésen sem. A legelső sípszótól az utolsó sípszóig mindkét meccsen küzdöttünk. Szerintem egy nagyon hasznos tornán vettünk részt, megmutattuk, hogy jól tudunk dolgozni egy csapatként és szépen kialakítjuk a társainknak a helyzeteket. Büszke vagyok a fiúkra és a segítőknek szeretnénk megköszönni, nagyon jó volt, hogy eljöttek velünk, sokat segítettek.” – mondta Szerencsés Márk, a csapat irányítója.

Kövess, lájkolj, oszd meg: