Hazai pályán magabiztos győzelemmel mutatkoztak be a férfi ifjúsági csapat tagjai.

Férfi ifjúsági III. osztály – A csoport – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 09. 21. – 15.00h

Komárom VSE – Ácsi Kinizsi SE 33:21 (19:8)

Játékvezetők: Réti Tamás Csaba – Szedmák Márton
Nézőszám: 50 fő

Komárom VSE: Egervári, Bíró – Kustánczi, Balahó 4 (1), Bittman, Fekete 9, Horváth, Kempl 8, Király 10, Milotai 1, Botló, Lipóth, Simonics 1

Ácsi Kinizsi SE: Megyesi, Takács P. – Liszkai, Takács N., Major, Horváth 2, Prokop 1, Kovács 12 (1), Blahó 2, Kalmár 1, Végh 2, Kastal, Schill 1

Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/1 ill 2/1

Az előző heti bravúros győzelem után egy újabb nehéz mérkőzés elé nézett az ifjúsági csapat. Pekár edző a mérkőzés előtt azt kérte a játékosaitól, hogy a védekezés legyen határozott a támadójáték pedig pontos. A komáromi játékosok nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, hiszen már az első perctől kezdve látszódott, hogy a két csapat nincsen egy szinten. A hazai csapat kiváló védekezése miatt gyors gólokkal el tudott lépni a vendégcsapattól. Nagyon hamar kialakult a két csapat közötti 10 gólos különbség. A 20. perctől Pekár edző elkezdte forgatni a csapatot, és mindenki játéklehetőséget kapott.
Félidő 19:8.
A félidőben Pekár edző kérte, hogy a játékosok próbálják folytatni a koncentrált játékot. Sajnos a második félidőben ellenkező képet mutatott a játék. A biztos vezetés tudatában a védekezés sokszor nem volt kellően agresszív, a támadójáték pedig pontatlanná vált. A vendégcsapat nem tudott közelebb jönni, de mindkét csapat rengeteget hibázott. A második félidőben is minden játékos lehetőséget kapott. A 2 pont sorsa egy másodpercig sem forgott veszélyben. Végeredmény 33:21.

„Magabiztosan kezdtünk, szép akciókat kialakítva léptünk el fokozatosan az ellenféltől. Már az elején nagy előnyre tettünk szert, a jó védekezés és gyors gólok mellett a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt. A második félidőben dekoncentráltakká váltunk, előjöttek a hibák, a védekezésünk is meggyengült. Ennek ellenére mi uraltuk a mérkőzést ugyan úgy és győzni tudtunk. Úgy gondolom sokat fejlődtünk, de még messze a cél tovább. Tovább kell dolgozni és küzdeni!” – mondta Király Zsolt, aki 10 gólig jutott az Ács elleni mérkőzésen.

Pekár Bence, vezetőedző értékelése: – „20 perc magas szintű kézilabdázás elég volt a mérkőzés megnyeréséhez. A második félidei technikai hibákat a héten ki kell javítani, mert az elkövetkező mérkőzéseken 20 percnyi jó játék nem lesz elegendő.”


Keszthelyre utazik a következő fordulóban az ifi csapatunk, majd utána hazai pályán méretteti meg magát a megyei bajnokságban.
2019. szeptember 28. – 12.00h – Georgikon DSE – KOMÁROM VSE
2019. szeptember 28. – 18.00h – KOMÁROM VSE – Rácalmás SE

NINCS ITT MESE! K. V. S. E.

Kövess, lájkolj, oszd meg: