A hazai nagyarányú győzelemmel második helyre került a felnőtt női kézilabdacsapatunk a tabellán.

NB II. női felnőtt – Észak – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 10. 19. – 15.00h

Komárom VSE – Rákosmenti KSK 47:32 (24:16)

Játékvezetők: Borsóné Nagy Tímea – Tóth József
Nézőszám: 69 fő

Kiállítások: 4 perc ill. 0 perc
Hétméteresek: 0/0 ill 7/6

Komárom VSE: Zoltay, Liszkai – Balambér 1, Szőts 6, Karalyos 1, Szabó-Kovacsicz 13, Vajda 16 Szamoránsky 7, Molnár 1, Tolvaj, Tarjányi 2, Nemesnyik, Velencei Renáta, Velencei Rebeka

Rákosmenti KSK: Németh, Zaj – Antal 1, Nagy 2, Hideg 3, Mics 3, Szemenyei 4 (1), Tóth 4 (3), Vesztergombi 10, Metzker 1, Majoros 1, Kalmár 3 (1)

A Rákosmente csapatát fogadta a Komárom hazai pályán az 5.fordulóban.
A mérkőzés gólváltásokkal kezdődött, ami egészen a 7. percig tartott. Ekkor a hazai csapat 5:5-s állásnál egy 4:0-s szakasszal el tudott lépni az ellenfelétől. A megfelelő támadójáték és a többször jól működő védekezésből egyszerű gólokat tudott lőni a komáromi alakulat, így a négy gólos előny hamar megnőtt. A félidőre már a duplája, 8 gólosra dagadt. Félidő 24:16.
A második játékrész eleje mindkét csapat részéről kicsit döcögött. Ebből a kezdeti nehézségből is a hazai gárdának sikerült könnyebben kijönni, hiszen a 38. perc környékén már 11 gólos különbség volt látható az eredményjelzőn. (30:19) Ekkor jött egy kisebb rövidzárlat hazai oldalon, amire rögtön rácsapott a vendég alakulat és megpróbáltak felzárkózni, ami részben sikerült is. Ledolgozták a 11 gólt mindössze 7 gólra, de ez messze nem volt elég. A Komárom csapata időt kért, átbeszélték a gondokat és hogy min kellene javítani, majd az újabb lendületes támadásoknak köszönhetően gyorsan 15 gólt tettek a két csapat közé. Ez pedig egészen az utolsó sípszóig megmaradt, így újabb könnyed és magabiztos győzelmet aratott a női felnőtt csapat. Végeredmény 47:32.

Pásztor Zsófia, vezetőedző értékelt a mérkőzés után – „Elégedett vagyok a támadásunkkal, illetve a lerohanásunkkal is. Ellentétbe a védekezésünkkel még mindig hadilábon állunk. Még többet kell gyakorolni ezt az edzéseken a lányokkal. A győzelemnek viszont örülök, hiszen végsősoron mindig az a legfontosabb.”

 

„Rengeteg gól esett a mérkőzésen, a védekezésünk ezen a napon sem szuperált teljes mértékben, bár sok labdát elcsentünk, illetve technikai hibát is kényszerítettünk ki bőven, mégis sok az a 32 kapott találat. Ezen dolgoznunk kell a továbbiakban is. Örülök, hogy újra érvényesült az akaratunk támadásban, ismét csapatmunka volt, mindenkinek meg volt a maga szerepe, amiben remekül helyt állt. Jövő héten egy várhatóan nehezebb derbi következik idegenben, de mindent meg fogunk tenni a sorminta folytatásáért. Gratulálok Vajda Lucának és az egész strandkézilabda válogatottnak az ezüstéremhez, Luca utolsó ziccere a teremben is 2 pontot ért, amit a szép számmal kilátogató közönség nagy ovációval konstatált. Köszönjük nekik a szurkolást, fantasztikus érzés ilyen közegben játszani!” – mondta el meglátásait Szőts Fanni a női felnőtt csapat csapatkapitánya.

1. Szentendrei NKE                    5/5/0/0 – 10 pont
2. KOMÁROM VSE                 4/4/0/0 – 8 pont
3. BSC Budakalász                  5/4/0/1 – 8 pont


Október 27.-én a dobogós helyen álló Budakalász csapata fogadj a Komárom VSE női felnőtt csapatát 18.30h-kor a Csömöri Sportcsarnokban!

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: