Gólparádé Komáromban, a végén magabiztos 7 gólos győzelem!

NB II. női felnőtt – Észak – Komárom Városi Sportcsarnok
2019. 11. 10. – 17.00h

Komárom VSE – DKA-Vác VKSK 47:40 (21:22)

Játékvezetők: Farkasné Puszta Petra – Koronczai Loretta
Nézőszám: 100 fő

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5 ill 6/6

Komárom VSE: Zoltay, Liszkai – Balambér, Szőts 1, Karalyos 6, Szabó-Kovacsicz 15, Vajda 17 (5), Szamoránsky 4, Molnár 2, Tolvaj, Tarjányi 1, Nemesnyik, Velencei, Sebestyén

DKA-Vác VKSK: Fehér, Bartucz – Tóth 3, Balogh 11, Bagi V. 1, Kazinczy, Pap, Szorcsik 2, Sárközi, Bárdy 13 (6), Bagi P., Petői 1, Pint 6, Kovács 3, Szabó, Nagy

Komáromba látogatott a fiatal és jó erőkből álló DKA-Vác csapata. Nehéz mérkőzésre számítottak a hazaiak, amit a vendégek be is bizonyítottak.
A mérkőzést a vendég gárda kezdte jobban, rögtön megszerezte a vezetést és a 12. perc végére már 6 gólos előnyre tett szert. A hazai alakulat ekkor kicsit összeszedte magát és egy 4:0-s szériával visszakapaszkodott a lendületes és gyors kézilabdát játszó váci fiatalokra. Az eredmény a 26. percre ismét X körüli volt, ám 17:17-es állásnál átvette a vezetést a mérkőzésen először a hazai csapat. A vezetés sajnos a félidő végéig maradt csak így, hiszen a szünetre egy gólos hátránnyal indulhattak a komáromi lányok. Félidő 20:21.
A gólgazdag első félidő után ugyanolyan gólgazdag második félidőre is számíthattunk. A második játékrész 8. percében ismét döntetlen volt látható az eredményjelzőn (27:27) és innen a hazai csapat tudott ellépni. A vendég alakulat lendülete kicsit megtört, amit a hazai oldalon Vajda Luca és Szabó-Kovacsicz Mónika megbüntetett. Átvették a komáromi hölgyek a vezetést és ezt már nem adták ki a kezükből. A különbség gyorsan 7-re növekedett, amit az utolsó sípszóig meg is őriztek. A hat gólos hátrányból visszakapaszkodó Komárom VSE a végére egy magabiztos 7 gólos győzelmet aratott egy gólgazdag mérkőzésen. Végeredmény 47:40.

„A hétvégi mérkőzésre szép számmal kilátogatók úgy érezhették magukat, mint egy tenisz meccsen, mindig volt mit figyelni. Nagy tempóban zajlott a játék, az ellenfél remek összetételű sorral érkezett, és az első félidőben el is léptek tőlünk, volt, hogy 6 góllal többet jelzett az eredményjelző a nevük alatt. Ez igen hamar jelezte számunkra, hogy rendet kell rakni a fejekben, ami szerencsére sikerült is. Gratulálok a csapatnak, küzdeni akarásból nem volt hiány, amihez hozzásegített a remek hangulat a csarnokban. Köszönjük a buzdítást! Jövő héten Esztergomban sem lesz könnyű dolgunk, jó szériában lévő csapathoz utazunk, kemény 60 percre számíthatunk, szükség lesz a jó megoldásokra.” – értékelt a mérkőzés után a csapatkapitány Szőts Fanni.

Karalyos Orsolya a csapat jobb átlövőjének szavai – „Ellenfelünk a nagyon fiatal lányokból álló DKA-Vác volt, ezért amire számítottunk, hogy a végsőkig harcolni és futni fognak. Ez be is igazolódott. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat az első félidőben, amikor több gólos hátrányba kerültünk, de a csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni és megfordítottuk a mérkőzést.

1.Szentendrei NKE                     7/7/0/0 – 14 pont
2. Esztergomi Vitézek RAFC      7/6/0/1 – 12 pont
3. KOMÁROM VSE                 6/5/1/0 – 11 pont


Idegenbe utazik a felnőtt női csapatunk november 16.-án. A mérkőzés Esztergomban lesz egy szokatlan reggel 11.00 órás időpontban! Várjuk a kilátogatókat! Hajrá KVSE!

NINCS ITT MESE, KVSE!

Kövess, lájkolj, oszd meg: